22 november 2016

Behandeling

Wat kunt u van een acupunctuur behandeling verwachten.

De eerste keer zal een intake gesprek zijn. In dat gesprek gaan we samen kijken welke klachten U heeft, en wat ik als therapeut voor U kan beteken. Gemiddeld zal een intake inclusief eerste behandeling 60 – 90 minuten duren.

Waar moet U rekening mee houden als U voor een intake / behandeling komt:

Een onderdeel van de intake / behandeling is het kijken naar de tong, daarom is het handig als U voor uw behandeling niet uw tong poetst. Ook voel ik aan beide zijde aan de pols om daar de verschillende energieën te voelen. Verder kan een klein lichamelijk onderzoek deel uitmaken van de intake.

De behandeling:

De naalden kunnen op diverse plekken op uw lichaam geplaatst worden, waarvoor ik er wel bij moet kunnen, dit kan door losse kleding aan te trekken, of u gedeeltelijk te ontkleden. Het kan soms voorkomen dat het gevoelig is wanneer ik een naald plaats, dit trekt meestal binnen enkele tellen weg.

En wat kost nu een behandeling.

Ik maak gebruik van een ‘donatie’ systeem waarbij u zelf bepaald wat u betaald voor de behandeling beginnend bij €60,– want ik vind dat acupunctuur bereikbaar moet zijn voor iedereen, ook voor de mensen met een wat kleiner budget. Het uiteindelijke bedrag laat ik aan u over, waarbij mij regelmatig gevraagd wordt wat een gangbare vergoeding is, dat ligt tussen de €60 & €100 per behandeling. Wat u kunt missen voor uw gezondheid. En bent u aanvullend verzekerd, dan kan (een deel van) de behandeling vergoed worden door de verzekering.

Wanneer je gebruik maakt van het donatie systeem vraag ik of je binnen een week na de behandeling de donatie over wilt maken op mijn rekening nummer, dan ontvang je van dat bedrag een declaratie voor de zorgverzekeraar

ChángShòu,

Thierry